Skip to main content

Pianolessen Arnhem

Elly Nijntje

Lessen

In mijn lessen ga ik uit van de interesse van elke individuele leerling. Daar pas ik de methode op aan en kies ik de geschikte muziek voor uit. Hierbij is de eigen inbreng van een leerling altijd welkom. Voorop staat dat iemand plezier heeft in het piano spelen op welk niveau dan ook.

Aspecten die aan bod komen

Er zijn veel aspecten die tijdens een pianoles aan de orde komen, bijvoorbeeld:

  • de juiste (hand)houding,
  • noten lezen en
  • klankvoorstelling.

Natuurlijk vormt het ontwikkelen van de juiste techniek de basis voor het lekker kunnen pianospelen.

Bovendien vind ik het luisteren naar jezelf en naar anderen erg belangrijk. Daarom is het vierhandig spelen (quatre-mains) een vast onderdeel van de les. Om duidelijke vooruitgang te boeken zal er thuis gestudeerd moeten worden en een eigen instrument is daarbij noodzakelijk. Dit kan eventueel ook een elektrische/digitale piano zijn, mits deze aanslaggevoelig is.

Leeftijd

De leeftijd waarop een kind het beste met pianoles kan beginnen hangt een beetje af van het type kind, maar is gemiddeld 7 à 8 jaar. Dat neemt niet weg dat men ook op latere leeftijd nog met plezier piano kan leren spelen.

Lesduur

Voor de meeste leerlingen werkt een half uur les per week het beste, maar bij volwassen en/of gevorderde leerlingen is een les van 45 minuten vaak prettiger. Lessen kunnen desgewenst ook 1 keer per 14 dagen plaatsvinden. Bovendien kan de leerling gebruik maken van de strippenkaart: dit zijn 10 lessen van 45 minuten, die per keer worden afgesproken.
(zie ook: Tarieven)

Instrument

De leerlingen spelen tijdens de lessen op een vleugel, die in een ruime en rustige leskamer staat. Ik maak tijdens de lessen regelmatig gebruik van audioapparatuur.

 

lessen