Over Elly

Al op jonge leeftijd kreeg ik mijn eerste blokfluitlessen bij een privé docente in Velp en al snel werd duidelijk dat muziek niet meer weg te denken was in mijn leven. Toen ik 11 was, verruilde ik de blokfluit voor de piano en ging ik iedere week met veel plezier naar de muziekschool in Arnhem.

Van student naar docent

Tijdens mijn conservatorium studie begon ik met het geven van pianoles en dat doe ik nog steeds, met heel veel enthousiasme. Na mijn opleiding ben ik verbonden geweest aan diverse muziekscholen in de omgeving en heb ik regelmatig collega’s vervangen tijdens ziekte of zwangerschapsverlof. Vooral het lesgeven aan kinderen zie ik als een boeiende en uitdagende taak. Hierbij is het van belang dat je je als docent goed kunt inleven in de gedachtewereld van het kind en het op de juiste manier weet te stimuleren.

Muziekscholen

Behalve de lessen die ik geef bij mij thuis ben ik op dit moment ook werkzaam als pianodocente bij Ritmiek Muziek Doorwerth.

(Koor) begeleiding

Ook het zelf musiceren is een van de dingen die ik graag doe. Ik ben als vaste pianiste verbonden aan Vrouwenkoor Colours uit Westervoort en begeleid regelmatig andere koren en ensembles.

Muziekhandel Bergmann

Naast mijn werk als pianodocente ben ik de afgelopen jaren in dienst geweest bij Muziekhandel Bergmann waardoor ik veel kennis heb opgedaan van bladmuziek en ik goed op de hoogte ben van de pianoliteratuur in het algemeen en de lesmethodes in het bijzonder.

EPTA

Ik ben aangesloten bij de EPTA, dit is de vakvereniging voor pianisten en pianodocenten in Nederland. Zij organiseren o.a. landelijke graadexamens voor leerlingen. Ik ben zelf actief betrokken bij deze examens en kan geïnteresseerde leerlingen hiervoor opleiden.

pianoles-van-elly